Zign Medical

MedZense LG20 / LG20-e

De eerste universele  en volledig-spectrum, lichtkabel- en endoscooptester. Zign Medical specialiseert zich in de ontwikkeling van innovatieve producten met een focus op het aanleveren van hoge kwaliteitsoplossingen voor de medische industrie. Zign Medical is vooral toegewijd in het ondersteunen van de technische en sterilisatie-afdelingen met oplossing voor test- en materialen-management. Onze producten spelen een cruciale rol in het verzekeren en handhaven van hoge standaarden voor instrumenten die gebruikt worden in het OK van een hospitaal met als resultaat hoge kwaliteit van zorgverlening voor de patiënten

MedZense testoplossingen

De MedZense LG20 en LG20-e stelt ziekenhuizen en CSA’s in staat om objectief en efficiënt de lichttransmissie kwaliteit van koud licht kabels en starre optieken te meten. Het is de eerste universele oplossing die de meest voorkomende merken van lichtkabels en endoscopen ondersteunt. Tevens is het de eerste oplossing die de lichttransmissie in het gehele visuele lichtspectrum meet.

Door structureel lichtkabels en endoscopen te testen met de MedZense LG20-e, voorkomt u slecht functionerend endoscopisch instrumentarium tijdens minimaal invasieve chirurgie. Dit leidt tot meer licht, beter contrast en verminderd zodanig patient-risico, vertraging en kosten.

LG20

De MedZense LG20 ondersteunt kabels met alle meest voorkomende lichtbron- en optiekaansluitingen. Dit brengt flexibiliteit en toch een efficiënt testproces. Het bedienen van het apparaat is simpel en intuïtief, wat eenvoudige integratie in het CSA proces mogelijk maakt.

LG20-e

De LG20 kan worden uitgebreid met een aparte testprobe voor endoscopen. Wanneer de probe (PT10) verbonden is met de LG20, kan de lichttransmissie van het gehele systeem worden getest, zowel van de kabel als de endoscoop. U kunt aldus achterhalen welk deel van het systeem niet functioneert. Waar traditioneel vaak de kabel werd gezien als het probleem, blijkt uit onze ervaring dat de lichttransmissie van endoscopen ook vaak sterk achteruit gaat en tot een slecht beeld leidt.

ENDOEYE test

De optionele ENDOEYE test functionaliteit stelt de gebruiker in staat de lichttransmissie van ENDOEYE video laparoscopen te testen. De MedZense LG20-e is het enige product in de markt die dit mogelijk maakt. Ons veldonderzoek toont aan dat de lichttransmissie van ENDOEYE video laparoscopen significant kan afnemen na verloop van tijd.

Waarom is het belangrijk om te testen?

Tijdens minimaal invasieve ingrepen is het van cruciaal belang om goed zicht te hebben. Zowel de licht intensiteit als de compositie van het licht zijn belangrijk. Slechte kabels en endoscopen kunnen resulteren in verminderde intensiteit of in verlaagd contrast door de verslechterde compositie van het licht.

Spectrum meting

De MedZense LG20 test zowel de lichtintensiteit met wit licht, als de relatieve lichttransmissie in het zichtbare lichtspectrum. Deze unieke eigenschap voorkomt dat instrumentarium een verminderd contrast, vooral op rode onderwerpen, tot gevolg heeft. Tevens is de kleurspectrum-meting een goede vroege indicatie van schade aan lichtkabel of endoscoop door vervuiling of verbrandingsschade van vezels.

Effect van kleurverlies (digitale simulatie)

Perfect wit licht bestaat uit licht van gelijke intensiteit over het zichtbare lichtspectrum. Door vuile, verbrande of gebroken lichtvezels neemt de transmissie van kleur op de korte golflengte van het spectrum (blauw en vervolgens groen) sneller af dan de kleuren aan de lange golflengtekant van het spectrum (rood). Meer rood licht resulteert in een verminderd contrast op de kleur rood.

Connectiviteit en test-platform

De MedZense LG20 kan met een USB kabel verbonden worden met een computer. Zign Medical levert een software platform waarmee testresultaten op instrumentniveau structureel vastgelegd en gerapporteerd kunnen worden. Niet alleen leidt dit tot waardevolle inzichten, het verschaft ook direct het bewijs dat het instrumentarium getest is. De software kan gemakkelijk gekoppeld worden met bestaande instrumentvolgsystemen. Daarnaast is de software zo gebouwd dat het nagenoeg niet ingrijpt in het bestaande proces in de CSA.

Data output

De MedZense LG20 is gereed voor data output. Het apparaat slaat testresultaten op en kan deze gegevens naar een computer sturen. Dit biedt de mogelijkheid om testresultaten op instrumentniveau bij te houden en te analyseren voor kwaliteitsbeheerdoeleinden.

De unieke eigenschappen van MedZense

  • De meest voorkomende kabel-adapters worden ondersteund
  • Test wit licht en het zichtbare lichtspectrum
  • Test starre endoscopen van 2,7 tot 10 mm
  • “Data output”
  • “Easy to use” ergonomie
  • Intuitieve en multi-lingual gebruiker interface
  • Betrouwbare en vlugge test procedure
  • Aanpasbare “acceptance and rejection levels”
  • Ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd in Nederland

Voor meer info kan u ook steeds terecht op de website van de firma Zign Medical: https://www.zignmedical.com/